вівторок, 14 червня 2016 15:19

В НАТО вимагають встановлення систем ПРО в Польщі та Балтії

В НАТО вимагають встановлення систем ПРО в Польщі та Балтії
inforesist.org

Польща і країни Балтії вимагають розмістити на своїй території системи протиракетної оборони задля стримування Росії.

Про це заявили представники цих країн під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі 14 червня, повідомляє "Reuters".

На їхню думку, анонсованого раніше розгортання угруповання з 4 тис. бійців на східному фланзі НАТО недостатньо для ефективного стримування агресії Росії.

Разом з розміщенням військ Польща і країни Балтії пропонують також розгорнути в регіоні систему ракет-перехоплювачів класу "земля-повітря" дальнього радіусу дії, а також інфраструктуру для застосування винищувачів.

Передбачається, що саме так альянс зможе забезпечити стримування Росії від нападу на балтійські країни і попередити її можливе панування в повітрі під час вторгнення. У той же час на південному фланзі Болгарія і Румунія закликають до розширення присутності НАТО в водах Чорного моря і в посиленні військ альянсу в регіоні в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО просять перевірити українську оборонку

Нагадаємо, 14 червня міністри оборони країн-членів НАТО проводять консультації в брюссельській штаб-квартирі альянсу за три тижні до історичного саміту у Варшаві. Головною темою обговорення є розміщення бригади з 4 тис. військовослужбовців США, Німеччини, Канади і Великобританії в країнах Балтії. Відповідно до заяв генсека НАТО Йенса Столтенберга, посилення військового потенціалу блоку на сході пов'язано з необхідністю стримування агресивної політики РФ після її інтервенції в Україну.

Зараз ви читаєте новину «В НАТО вимагають встановлення систем ПРО в Польщі та Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути