понеділок, 13 лютого 2023 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави

У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави
Росія не зможе атакувати інші країни. Фото: eastnews.ua

У Росії немає сил, щоб атакувати інші країни, крім України.

Так вважають експерти та керівництво НАТО, сказав заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час заходу, організованого Мюнхенською безпековою конференцією в Берліні 13 лютого, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо Молдови. Сьогодні у Росії немає достатньо сил для прокладання наземного коридору через Одесу до Придністров'я і оточення України зі спини, хоча такий план досі є", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує державний переворот у Молдові ‒ Санду зробила сенсаційну заяву

Але Кремль намагається розхитати ситуацію у Молдові. Він грає на розбіжностях, які є у країні. Він намагається перешкодити її євроінтеграції та підірвати лідерство президентки Маї Санду.

"Молдовським, грузинським друзям хочу сказати: можете розраховувати на нас, не давайте себе залякати. Ця риторика від безсилля, а не від сили", – підкреслив Джоане.

Він додав, що чим НАТО стає сильнішим у захисті власної території та населення, тим менше буде мотивації у Путіна чинити агресію.

Вперше в історії НАТО активізували Сили швидкого реагування. Сотні тисяч солдатів перебувають у стані готовності, а також вісім бойових груп – від Балтики до Чорного моря. Сотні суден і літаків патрулюють простір НАТО на морі та в повітрі.

Українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові. На меті було зруйнувати демократичний порядок в країні та захопити владу, заявив президент Володимир Зеленський на спеціальному засіданні Європейської Ради.

Служба інформації та безпеки Молдови підтвердила, що отримували від України дані про наміри Росії провести кампанію з дестабілізації ситуації в державі.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО прокоментували можливість Росії атакувати інші держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути