пʼятниця, 30 березня 2018 05:55

У Казахстані від вибуху повилітали вікна в житлових будинках

У Казахстані від вибуху повилітали вікна в житлових будинках
У Казахстані від вибуху вилетіли вікна в житлових будинках. Фото: tengrinews.kz

У Казахстані під час вибухових робіт на річці Іртиш в Семєї (колишній Семипалатинськ) ударною хвилею вибило стекла в десятках квартир багатоповерхових житлових будинків, постраждали кілька людей.

Постраждали три дев'ятиповерхові будинки і один п'ятиповерховий. Жителям пошкоджених квартир відшкодують збиток за рахунок міського бюджету. Про це передає Tengrinews.kz з посиланням на заяву адміністрації міста.

Повідомили про численні виклики медиків у зв'язку з порізами та подряпинами. Під час вибуху також постраждала одна дитина.

"Надійшов виклик від однієї жінки 1956 року народження і від чоловіка 1959 року народження, у нього був стрес і стало погано. Жінка від госпіталізації відмовилася і залишилася вдома", - розповіли лікарі швидкої допомоги.

Влада міста пояснили, що були змушені провести вибухові роботи на річці Іртиш з метою недопущення зажору (скупчення льоду в руслі річки) після скидання води з Шульбінської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили подробиці вибуху в столичній багатоповерхівці

За даними представників влади міста, всього в місто завезено 3,6 тонни вибухової речовини для здійснення вибухових робіт на річці.

Бойовики ДНР 14 квітня зупинять відкачування води на шахті "Юнком", де в 1979 році був проведений ядерний вибух. Зазначається, що зараз на підприємстві ведеться демонтаж устаткування. Бойовики запевняють, що "мокра" консервація об'єкта "Кліваж" шахти "Юний комунар" не призведе до забруднення навколишнього середовища і що таких висновків після проведення досліджень дійшли "вчені".

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані від вибуху повилітали вікна в житлових будинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути