понеділок, 02 серпня 2021 04:25

В Італії хакери здійснили кібератаку на систему вакцинації від коронавірусу

В Італії хакери здійснили кібератаку на систему вакцинації від коронавірусу
Фото: Pixabay

В Італії хакери атакували базу даних компанії, яка контролює вакцинацію від коронавірусної інфекції в столичній області Лаціо, та відключили системи порталу охорони здоров'я.

Влада попередила, що програма вакцинації в регіоні може бути відкладена, передає "Радіо Свобода". Про те, хто атакував базу даних, не повідомляється. Поліція веде розслідування.

У серпні в Італії для вакцинованих від COVID-19 мають запровадити спеціальні перепустки, з яким можна буде відвідувати різні заходи, ресторани та кафе, а також користуватися літаками та потягами далекого прямування. Пропуск також зможуть отримати ті, хто не вакцинований, але має негативний тест на COVID-19. Тест при цьому чинний усього два дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери зламали сайт ВМС України і виклали дані учасників Sea Breeze

Італійські засоби інформації повідомляли, що влада Італії розглядає одним із заходів боротьби з пандемією відсторонення нещеплених співробітників від роботи. Це правило вже діє для медиків.

Молдова зазнала масштабної хакерської атаки. Зловмисники знищили всі загальнодоступні бази даних Рахункової палати країни.

Зараз ви читаєте новину «В Італії хакери здійснили кібератаку на систему вакцинації від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути