Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2022 21:17

У Німеччині ресторан звільнив одесита за відео про напад Росії на Україну

У Німеччині ресторан звільнив одесита за відео про напад Росії на Україну
У німецькому місті Баден-Баден з ресторану Rizzi звільнили одесита Ігоря Голода. Українець записав відеозвернення до росіян через вторгнення РФ на територію Батьківщини. Фото: instagram.com/rizzibadenbaden

У німецькому місті Баден-Баден з ресторану Rizzi звільнили одесита Ігоря Голода. Українець записав відеозвернення до росіян через вторгнення РФ на територію Батьківщини.

Керівництву ресторану, яке орієнтоване на російськомовне населення, не сподобався правдивий ролик про війну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

Він розповів, що Баден-Баден - "німецьке місто, в якому напрочуд багато росіян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовне житло в готелі та квитки на літак: які послуги українці можуть отримати в Європі безплатно

"Вони завзято люблять Росію, але для життя обирають Німеччину. І саме там зараз відбулася кричуща історія. Одесита Ігоря Голода, який працював в місцевому ресторані Rizzi, звільнили за його відеозвернення до росіян через війну Росії проти України. За наявною інформацією, керівництву ресторана, орієнтованого на російськомовне населення Баден-Бадена, не сподобалася правда про тисячі загиблих мирних українських громадян, більше сотні вбитих дітей, десятки вщент зруйнованих міст внаслідок агресії російських військ", - написав Кулеба.

МЗС України вже надає консульську допомогу чоловікові. Він на зв'язку з адвокатом і мерією міста.

"Rizzi, ви у Баден-Бадені переживаєте за свою репутацію в очах російськомовних клієнтів. А мали б зрозуміти, що саме зараз вашій репутації настав кінець. І навіть найефективніші німецькі засоби для миття не змиють з ваших рук і з вашого ресторану кров безневинно вбитих", - додав Кулеба.

Стосунки Німеччини з Росією не стануть нормальними, доки президентом лишається Володимир Путін. Про це сказав співголова правлячої партії Німеччини СДПН Ларс Клінгбайль. Він вважає, що епоха Путіна добігає кінця. Підтримка власного уряду Путіна та його служб безпеки починає "сипатися".

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині ресторан звільнив одесита за відео про напад Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути