Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 12:33

В Європі створили альянс для розробки вакцини від коронавірусу

В Європі створили альянс для розробки вакцини від коронавірусу
В ЄС 4 країни разом робитимуть вакцину проти коронавірусу. Фото: Pixabay

Альянс для розробки вакцини від коронавірусу на європейській території створили Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди.

Країни "спільно розглядають різні багатообіцяючі ініціативи і ведуть переговори з різними фармацевтичними компаніями", повідомляє міністерство охорони здоров'я Нідерландів.

"Мета альянсу — забезпечити можливість виробництва вакцини на європейській території, де це тільки можливо. Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди переконані, що для успішного результату потрібні спільна стратегія й інвестиції", — наголосили в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження показало, в кого може бути імунітет до коронавірусу

Документ стверджує, що "альянс розглядає багатообіцяючі ініціативи в сфері розробки вакцин, щоб забезпечити потрібну кількість вакцини для ЄС та інших країн, особливо для бідних країн Африки".

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі зараз розробляються 133 потенційні вакцини від коронавірусу.

У всьому світі зареєстрували понад 6,2 млн підтверджених випадків зараження коронавірусом, щонайменше 2,7 млн осіб вилікувалися. Від ускладнень, спричинених інфекцією, померло понад 375 тис. пацієнтів.

Після випробування експериментальної вакцини проти Covid-19 у журналіста британського незалежного сайту The Independent Джека Соммерса кілька разів підіймалася температура і він став іноді чхати. Він розповів, що взяв участь у випробуванні вакцини від коронавірусу добровільно і перерахував помічені побічні ефекти.

Зараз ви читаєте новину «В Європі створили альянс для розробки вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути