Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 11:42

В Європі понад 1 млн людей померли від коронавірусу

В Європі понад 1 млн людей померли від коронавірусу
Пацієнтка отримує вакцину / Reuters

Європа подолала сумну межу в 1 млн смертей від Covid-19, заявив у четвер високий представник ВООЗ.

Доктор Ганс Клюге сказав, що ситуація є серйозною, щотижня в регіоні реєструють приблизно 1,6 млн нових випадків захворювання. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Моршині в рамках експерименту проведуть масову вакцинацію

Виступаючи перед журналістами під час візиту в Грецію, доктор Клюге вказав на перші ознаки то, що поширення вірусу може сповільнюватися в кількох країнах, і послався на зниження захворюваності поміж літніх людей завдяки вакцинації. Він додав, що частка смертей від Covid-19 серед людей, яким понад 80 років, і яких пріоритетно вакцинували, знизилася майже до 30% - найнижчого рівня від початку пандемії.

"На цей час ризик утворення тромбів у людей з Covid-19 набагато вищий, ніж у тих, хто прийняв вакцину AstraZeneca. Хай не буде сумнівів, вакцина AstraZeneca є ефективною в скороченні кількості випадків госпіталізації Covid-19 і запобіганні смертям. ВООЗ рекомендує використовувати її для всіх дорослих", - сказав Клюге.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила, що в п'ятницю отримає перший укол щеплення вакциною від AstraZeneca. Вона буде першим лідером, яка отримає щеплення цією вакциною після того, як її поширення зупинили в понад 10 країнах Європи. ФРН перестала вакцинувати вакциною AstraZeneca осіб, молодших 60 років, але у свої 66 років Меркель усе ще має право на цю вакцину.

Щеплення вакциною AstraZeneca зупинили в кількох європейських країнах у березні через побоювання щодо тромбів, хоча з того часу більшість країн відновили використання вакцини для літніх людей. Минулого тижня наглядовий орган ЄС заявив, що виявив можливий зв'язок між вакциною AstraZeneca й рідкісними випадками утворення тромбів. Однак додав, що ризик смерті від Covid-19 значно вищий за ризик смерті від рідкісних побічних ефектів. Регуляторний орган дозволив певним країнам Союзу самостійно оцінювати ризики й вирішувати, як вводити вакцину, залежно від місцевих умов.

Вакцина AstraZeneca значно дешевша за інші, її легше зберігати, бо не потрібно тримати за дуже низької температури. Єврокомісія також сперечається з AstraZeneca через невиконання планів постачання вакцин. Комісія пригрозила заблокувати експорт уколів із ЄС, доки компанія не виконає всі замовлення від блоку. AstraZeneca заперечує порушення контрактів.

За даними Університету Джонса Гопкінса майже 3 млн людей у світі померли від Covid-19. Найбільше постраждали Америка, а потім Європа. США, Бразилія та Мексика повідомили про найбільшу кількість смертей - понад 1,1 млн.

Зараз ви читаєте новину «В Європі понад 1 млн людей померли від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути