понеділок, 10 травня 2021 14:00

В ЄС придумали, як боротися з відмиванням грошей

В ЄС придумали, як боротися з відмиванням грошей
Єврокомісія має намір внести пропозицію про заборону готівкових розрахунків на суму у понад €10 тис. в рамках боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом. Фото: REUTERS

Заборонити готівкові розрахунки на суму у понад €10 тис. хочуть в Єврокомісії.

Таку пропозицію хочуть внести в рамках боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомила комісарка ЄС з питань фінансових послуг Майред Макгіннесс в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

"Ми говоримо про верхню межу в 10 тисяч євро. Доволі важко носити таку суму при собі готівкою. Більшість людей так не робить", - пояснила єврокомісарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС назвав реформу, яка є найважливішою для економічного розвитку України

Припис про обмеження суми готівкових розрахунків міститься у пропозиціях зі зміни законодавства про боротьбу з відмиванням коштів, які Єврокомісія планує представити у липні.

Макгіннесс додала, що має намір за підтримки держав-членів ЄС створити європейське відомство для боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму. Цей орган повинен мати вагомі повноваження та напряму здійснювати нагляд за політикою із боротьби з відмиванням коштів певних великих банків.

На саміті 25 травня лідери ЄС обговорять політику щодо Росії і тему Brexit. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон за підсумками неформального саміту ЄС в Порту.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС придумали, як боротися з відмиванням грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути