Ексклюзиви
субота, 02 березня 2024 10:22

У день похорону Навального угорський міністр похвалився вечерею з Лавровим

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розмістив у соціальних мережах відео спільної вечері зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

Зустріч відбулася в турецькій Анталії у день похорону російського опозиціонера Олексія Навального в Москві. На це звернула увагу польська радіостанція RMF FM.

Журналісти нагадали, що МЗС Угорщини досі не зробило офіційної заяви з приводу смерті Навального у російській виправній колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я можу вас розчарувати": Буданов назвав причину смерті Навального

Єдиним політиком партії "Фідес", який згадав про смерть Навального, був Жолт Немет, голова парламентського комітету у закордонних справах, який критикував російську тюремну систему, а не безпосередньо диктатора Володимира Путіна.

Водночас депутати Європарламенту від партії прем'єр-міністра Віктора Орбана утрималися при голосуванні в Європарламенті за резолюцію щодо смерті Навального.

А в понеділок під час відкриття весняної сесії угорського парламенту, представник опозиції ініціював хвилину мовчання в залі на честь Навального, але депутати правлячої коаліції не піднялися зі своїх місць.

Тоді Орбан пояснив, що "шовініст не заслуговує на повагу в угорському парламенті".

У п'ятницю, 1 березня, у Москві пройшло прощання з російським опозиціонером Олексієм Навальним. Біля церкви, де відспівували політика, зібралися черги з охочих попрощатися.

Пізніше стало відомо, що відбулися перші затримання. Навального поховали на Борисовському кладовищі. Після відспівування охочі попрощатися з Навальним пішли до кладовища. Вони скандували "Росія буде вільною!", "Навальний!", "Росія без Путіна", "Ні війні" і "Любов сильніша за страх".

Зараз ви читаєте новину «У день похорону Навального угорський міністр похвалився вечерею з Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути