Ексклюзиви
понеділок, 24 травня 2021 05:35

У Британії хочуть запровадити "цифрові візи"

У Британії хочуть запровадити "цифрові візи"
Людям, які приїжджають до Британії без візи чи імміграційного статусу, в майбутньому потрібно буде подати заявку на отримання електронного дозволу на поїздки.Фото:Pixabay

У Міністерстві внутрішніх справ Великої Британії представили систему цифрових віз, яка допоможе уряду вперше точно підрахувати кількість людей, які в'їжджають і виїжджають з країни. Про це пише The Guardian.

Людям, які приїжджають до Британії без візи чи імміграційного статусу, в майбутньому потрібно буде подати заявку на отримання електронного дозволу на поїздки (ETA), сказала міністр внутрішніх справ Пріті Пател. Міністерство внутрішніх справ передбачає близько 30 мільйонів заявок на ЕТА щороку.

Пропозиції щодо "оцифровки кордону" мають бути офіційно оприлюднені в понеділок в рамках планів Пател щодо зміни системи притулку та імміграції у Великої Британії. Цифрова система впроваджується після нещодавніх доказів того, що давні оцінки даних про міграцію були суттєво помилковими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала безвіз

Урядові дані показують, що приблизно до червня 2019 року прибуло 144,7 мільйона пасажирів, включаючи резидентів Великобританії, що повертаються. Близько 40 мільйонів були з європейського економічного простору та Швейцарії; ті з інших місць налічували 20 мільйонів.

Із другої половини червня в країнах Європейського Союзу планують ввести паспорти вакцинації. Це стане проблемою для українських заробітчан та туристів, які не зможуть виїхати за кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Британії хочуть запровадити "цифрові візи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути