середа, 12 грудня 2018 10:21

В архівах Німеччини знайшли посвідчення на ім'я президента Путіна

  В архівах Міністерства державної безпеки НДР в Дрездені знайшли службове посвідчення на ім'я президента Путіна. Фотоколаж: Bild
В архівах Міністерства державної безпеки НДР в Дрездені знайшли службове посвідчення на ім'я президента Путіна. Фотоколаж: Bild

В архівах Міністерства державної безпеки НДР (Штазі - Gazeta.ua) знайшли службове посвідчення на ім'я російського президента Володимира Путіна.

"Колишній офіцер КДБ і нинішній кремлівський глава Володимир Путін до падіння Берлінської стіни був співробітником Служби держбезпеки", - пише Bild.

Путін у 1985-1990-х працював у представництві КДБ у Дрездені.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі російському РБК порадив звернутися за поясненнями до Служби зовнішньої розвідки Росії.

"Я можу припустити наступне: як відомо, у той час, за часів Радянського Союзу, КДБ і "Штазі" були партнерськими службами, тому не можна виключати і такого обміну посвідченнями", - каже Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп і Путін змагаються за премію "Людина року"

Сам факт того, що Путін служив у НДР, таємницею не є - російський президент неодноразово сам про це згадував. Після закінчення Ленінградського державного університету 1975-го він влаштувався до КДБ, а за 10 років його відрядили до представництва відомства в Дрездені, де він працював до 1990-го, займаючи посади старшого уповноваженого, помічника, старшого помічника начальника відділу.

Екс-генерал КДБ Василь Богдан розповідав, що про Путіна у роки його роботи у відомстві ходила недобра слава через його манери доносити на колег.

Зараз ви читаєте новину «В архівах Німеччини знайшли посвідчення на ім'я президента Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути