понеділок, 03 квітня 2017 14:14

"В Америці пристрелили б, у нас - ні" - Кисельов про розгін протестантів

"В Америці пристрелили б, у нас - ні" - Кисельов про розгін протестантів
Кисельов похвалив російську поліцію за делікатність. Фото: YouTube

Російський пропагандист Дмитро Кисельов похвалив російську поліцію за "делікатні" дії щодо мітингувальників у Москві 2 квітня.

"Десь, як у Москві або Пітері, організатори відмовилися від запропонованих альтернативних майданчиків. Усвідомлено вивели людей на неузгоджені з міською владою маршрути. Зрозуміло, що поліція виконувала свою роботу. Треба сказати, по можливості делікатно. Як мінімум вже точно ніжніше, ніж це зазвичай відбувається в США або ЄС. Це, до речі, важливо. Правоохоронці заслуговують тут подяки", - цитує Кисельова "Цензор.НЕТ".

За словами російського пропагандиста, Олексій Навальний "спекулює на гострій для людей темі і навмисно ставить їх у протиправну ситуацію, протиставляючи поліції". Отже, наражає мітингувальників на небезпеку.

"Адже завжди в натовпі знайдеться якийсь буйний, котрий, побачивши поліцію, полізе на рожен. В Америці такого могли б просто пристрелити. У нас – ні. Але доки поліція братиме провокатора під білі руки, може статися все, що завгодно. Хтось розвернувся різко, хтось спіткнувся, когось не так зрозуміли, слово за слово, і ризик фатального зростає миттєво", – зауважив Кисельов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автозаки, ОМОН та вівчарки – у мережі показали, як Путін приготувався до мітингів

26 березня в Росії пройшли наймасштабніші акції протесту за останні п'ять років. На вулиці вийшли понад 80 тис. людей у 82 містах. Вимагали розслідувати факти корупції вищих посадових осіб.

У Москві затримали щонайменше 1030 людей. ОМОН застосував кийки та сльозогінний газ. Протестувальників вихоплювали з натовпу. На вік не зважали. П'ятьох неповнолітніх кілька годин протримали в автозаку. Потім відвели до відділку поліції. Затримували й непричетних до акції.

Для розгону акції у Санкт-Петербурзі застосували електрошокери, у Краснодарі — димові шашки та петарди.

Зараз ви читаєте новину «"В Америці пристрелили б, у нас - ні" - Кисельов про розгін протестантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути