вівторок, 11 серпня 2020 06:06

Ув'язненому заборонили вивчати птахів

Ув'язненому заборонили вивчати птахів
Камера засудженого в Алькатрасі ФОТО: Getty Images

Групу засуджених, яких вважали особливо небезпечними, привезли на Алькатрас 11 серпня 1934-го. На кам'янистому острові у затоці Сан-Франциско відкрили в'язницю з посиленою охороною.

Раніше на острові утримували засуджених військових. Кілька десятків добували термін. Пізніше у серпні привезли ще цивільних засуджених. Серед них — мафіозних босів Аль Капоне і Джорджа Келлі. Також там розмістили всіх, хто готував або здійснював втечу у попередніх тюрмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 53 роки ФБР шукає утікачів з Алькатраса

У 1940-х одним із найвідоміших в'язнів був Роберт Страуд, "Орнітолог Алькатраса". Страуда засудили за вбивство. Термін відбував в одиночній камері у Канзасі. Там написав важливу наукову роботу про птахів. Але у 1916-му убив охоронця. Через це вважався дуже небезпечним злочинцем. В Алькатрасі йому не дозволили проводити подальші дослідження.

Із в'язниці здійснили більше трьох десятків спроб утекти. Вважають, що жодна не була успішною. У 1962-му втекли Френк Морріс і брати Джон і Клеренс Енглін. Їх не знайшли. Одна з версій — втонули в затоці. У 1945-му Джон Гіл вкрав військову форму і човен. Але на березі офіцер поліції щось запідозрив. Гіла допитали і відправили назад. Джон-Пол Скотт зміг доплисти до Сан-Франциско. Це майже 2,5 км. Але чоловік був дуже виснажений. Поліцейські знайшли його непритомним.

Найвідомішу в'язницю світу - Алькатрас було закрито 21 березня 1963 року. Останній день життя Алькатрасу відобразив у фотографіях репортер Life Лі Вінер. За увесь час у ній утримували більше 1,5 тис. злочинців.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язненому заборонили вивчати птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути