Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2017 06:06

Україну назвали такою ж небезпечною для туристів, як Венесуела

Україна увійшла до списку країн, окремі території яких є небезпечними для відвідування. До цієї категорії увійшли також Венесуела, Колумбія, Іран, Японія та Росія.

Карту найнебезпечніших регіонів світу склали журналісти Independent, спираючись на дані МЗС Британії, відомого також як Форин-офіс.

На карті території, безпечні для відвідування туристами, забарвлені в зелений колір; країни, певні регіони яких є небезпечними, мають жовте забарвлення. Червоним позначені країни, туристичні мандрівки до яких є небезпечними взагалі.

"Жовтих" країн на карті найбільше — це Росія, половина країн Азії та більша частина країн Африки. Колумбія та Венесуела є єдиними жовтими територіями на американському континенті.

Автор: Independent
  Мапа  продемонструвала, які країни небезпечні для туристів
Мапа продемонструвала, які країни небезпечні для туристів

Найбільш небезпечними визнані африканські та азійські країни - через високий рівень тероризму та корупції. У Колумбії до цього переліку експерти додають епідемію вірусу Зіка, великі обсяги незаконного обігу зброї та наркотиків.

Турція втратила свої позиції "зеленої" країни після того, як в аеропорту Ататюрка 3 терористи-самогубці підірвали бомби і вбили 45 чоловік на минулому тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чагарники, ліси чи виноградники - вражаюча добірка мінімалістичних карт України

На сайті міністерства є окремі рекомендації по кожній країні. На карті України червоним позначені лише Донецька та Луганські області та АР Крим. Зазначено, що варто відмовитися від будь-яких поїздок туди. Інша частина країни має зелене забарвлення. Сайт рекомендує ознайомлюватися з інформацією для туристів перед відвідуванням країни. Згадуються протести у Києві, котрі почалися 14 жовтня. "На решті території країни загалом спокійно", - йдеться в тексті.

Автор: gov.uk
  Україна є загалом безпечною, за виключенням Донбасу та Криму. Київ є небезпечним для іноземців через протестні акції, вважають британці.
Україна є загалом безпечною, за виключенням Донбасу та Криму. Київ є небезпечним для іноземців через протестні акції, вважають британці.

Росія названа країною, на будь-якій території якої може статися терористичний акт.

Північна Корея належить до "зелених" країн.

Журналісти наголошують, що карта відображає лише загальну ситуацію: "Чим більш віддалені території ви відвідуєте, тим у більшій небезпеці ви перебуваєте".

У Броварах на Київщині до Дня Незалежності вивісили карту України без Криму. Такою атрибутикою прикрасили головну сцену міста. Міська рада Броварів заперечила причетність до мапи.

Зараз ви читаєте новину «Україну назвали такою ж небезпечною для туристів, як Венесуела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути