Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 05:28

Українську бібліотеку в Москві ліквідовують

Українську бібліотеку в Москві ліквідовують
52 тисячі книг перевезуть до іншої бібліотеки. Фото Reuters

Українська бібліотека в Москві може незабаром припинити своє існування. Міська влада постановила перенести книжковий фонд бібліотеки до новоствореного Центру слов'янської культури.

Півтора року тому єдина в Росії українська бібліотека, що перебуває на бюджетному балансі російської столиці, стала заручником політичного напруження між Москвою та Києвом: спочатку були обшуки, відтак - директорка бібліотеки Наталія Шаріна опинилась під слідством через інкриміновані їй "розпалювання ненависті та ворожнечі", повідомляє Deutsche Welle.

52 тисячі літературних найменувань із фонду української бібліотеки мають бути переміщені до Всеросійської державної бібліотеки іноземної літератури імені Рудоміно.

За словами співробітниці української бібліотеки у Москві Тетяни Мунтян, ще перед перевезенням книжкового фонду бібліотека значно скоротила години роботи, припинила видачу книжок на дім і замовлення нових книг, а на вході від відвідувачів стали вимагати пред'явити паспорт. До того ж, припинилися і курси вивчення української мови.

У грудні торік у новому Центрі слов'янської культури повідомили, що зможуть розмістити у себе не більше 12 тисяч книжок з української бібліотеки, фонди якої нараховують понад 50 тисяч найменувань книг та періодики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора української бібліотеки звільнили через екстремізм.

Історія Бібліотеки української літератури у Москві сягає 1920-х років.

Зараз ви читаєте новину «Українську бібліотеку в Москві ліквідовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути