неділя, 29 вересня 2019 14:16

Український скандал у США: демократи допитають п'ятьох посадовців із Держдепу

Український скандал у США: демократи допитають п'ятьох посадовців із Держдепу
Допит співробітників Держдепу відбудеться в жовтні. Фото: JKL

Демократи хочуть допитати п'ятьох посадовців Держдепу в рамках підвищеного контролю за діями президента Дональда Трампа після скандалу з Україною.

Палата демократів склала список і відправила його держсекретареві США Майку Помпео. У листі йдеться про те, що кожному з цих людей призначили час для бесіди з комітетами Палати представників в жовтні. Про це повідомляє The Hill.

Як зазначається, демократи хочуть допитати колишнього посла США в Україні Марі Йованович, колишнього спецпредставника США по Україні Курта Волкера, заступника помічника держсекретаря США Джорджа Кента, радника державного департаменту Т. Ульріха Брехбюля і посла США в Європейському Союзі Гордона Сондленда. Четверо з п'яти посадових осіб були згадані в доносі на Трампа, в якому його звинувачують в здійсненні тиску на президента України Володимира Зеленського з метою проведення розслідування щодо кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена для особистої вигоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського просять оприлюднити стенограми телефонних розмов з Путіним

Водночас держсекретаря Помпео також викликають в суд через документи, що стосуються відносин адміністрації з Україною.

До Конгресу США звернулися 300 колишніх співробітників американських спецслужб з вимогою притягнути президента США Дональда Трампа до відповідальності за "тиск на іноземного лідера" під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським та "недобросовісне зловживання владою". Вони написали відкритий лист.

Зараз ви читаєте новину «Український скандал у США: демократи допитають п'ятьох посадовців із Держдепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути