середа, 17 червня 2009 15:31

Українське молоко може замінити білоруське в Росії

Українське молоко може замінити білоруське в Росії
Українська молочна продукція може стати заміною забороненій в Росії продукції з Білорусі. Про це заявив міністр аграрної політики України Юрій Мельник. Мельник підкреслив, що експорт до Росії буде збільшений, якщо російська сторона захоче купувати молоко з України.

Зараз правом на експорт молока до Росії володіють 20 підприємств з України. Всі вони, за словами Мельника, проінспектовані російською стороною.

За рішенням Росспоживнагляду імпорт молока з Білорусі до Росії практично повністю заборонений з початку червня 2009 року. У Москві це рішення пояснюють тим, що на молоко з Білорусі неправильно оформлена документація. Крім того, в Росії хотіли б скоротити імпорт сухого молока, але наростити об"єми закупівель сира і масла. 16 червня сторони вже домовилися, що сухе молоко з Білорусі не ввозитиметься до Росії протягом двох кварталів. За даними Мінекономрозвитку, білоруське молоко знову стане доступне в Росії протягом найближчих тижнів.

Ситуація ускладнюється тим, що 16 червня глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко не прийняв білоруську делегацію, яка приїхала для обговорення молочних домовленостей. У результаті білорусам довелося їхати назад.

Раніше повідомлялося, що Україна може збільшити об"єми імпорту з Білорусі через "молочні війни". Зокрема, про це говорив посол України в Білорусії Ігор Ліховий. Проте Мельник фактично спростував дану інформацію, заявивши, що зараз ринок стабільний. Проте, міністр підкреслив, що багато що залежатиме від того, як відреагує ринок, передає РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Українське молоко може замінити білоруське в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути