Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 16:12

Українка та її нідерландська родина захворіли на коронавірус

Українка та її нідерландська родина захворіли на коронавірус
Серед хворих на коронавірус у Нідерландах є одна українка. Фото: unn.com.ua

У Нідерландах серед пацієнтів із підтвердженим захворюванням на Covid-19 є одна українка. Жінка постійно живе в Нідерландах, захворіла вся її родина.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

"Одна громадянка України, її чоловік, громадянин Нідерландів, та дитина захворіли на коронавірус, вони перебувають в ізоляції вдома і проходять спеціальний курс лікування. Посольство підтримує з ними контакт, стан здоров'я цієї родини покращується", - сказав Ченцов.

За словами дипломата, у Нідерландах, як і в більшості країн світу, не вистачає ресурсів для одночасного проведення високоточних лабораторних ПЛР-тестів великій кількості людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусний максимум: в Іспанії за добу майже тисяча смертей

"Лабораторні тести в Нідерландах роблять лише за наявності симптомів, які свідчать про важкий перебіг хвороби, та пацієнтам з найуразливіших категорій. За рекомендацією Національного інституту громадського здоров'я та довкілля, пацієнтів із ознаками неускладненого захворювання відправляють на самоізоляцію. У разі погіршення самопочуття слід телефоном проконсультуватися з лікарем загальної практики, який і ухвалює рішення щодо подальших кроків", - зазначив він.

Дипломат наголосив, що в Нідерландах діє страхова медицина, а вартість медичних послуг є доволі високою. Тож безвіз жодним чином не звільняє тих, хто подорожує, від необхідності мати чинний поліс медичного страхування.

Карантинні обмеження в Нідерландах подовжили до 28 квітня. У країні закрито навчальні заклади, спортклуби та заклади громадського харчування. Проведення всіх масових заходів заборонили до 1 червня. Людей закликають тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра. За порушення обіцяють накладати штрафи в розмірі 400 євро. Станом на день 2 квітня, в Нідерландах на COVID-19 захворіли 13 614 осіб, з них померли 1173.

Зараз ви читаєте новину «Українка та її нідерландська родина захворіли на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути