четвер, 16 грудня 2021 17:01

Україна потрапила до списку країн "середнього" ризику для туризму

Україна потрапила до списку країн "середнього" ризику для туризму
Карта світу за ризиком для туризму / Скріншот з сайту International SOS

Британська фірма International SOS, яка займається питанням ризику для безпеки та здоров'я, склала щорічну глобальну мапу країн з ризиком для подорожей.

На ній Україна позначена як країна з середнім ризиком. Тільки окуповані росіянами частини Донбасу позначені як зони "екстремального" ризику. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили найбільший у світі музей просто неба

Одними з найбільш небезпечних країн стали Лівія, Сирія і Афганістан. При оцінці International SOS враховує ризики політичного насильства - тероризму, політично мотивованих заворушень і війни, соціального – конфесійне і етнічне насильство, та побутове насильство і дрібні злочини.

Надійність транспортної інфраструктури, стан суспільних відносин в країні, ефективність роботи служб безпеки і надзвичайних ситуацій, а також схильність країни до стихійних лих також враховані при оцінці кожної країни.

Найнижчий рівень ризику, тобто "незначний", у семи країнах. Усі в Європі - Ісландія, Данія та її автономна територія Гренландія, Норвегія, Фінляндія, Швейцарія, Словенія і Люксембург. Як і більшості країн Європи, у Великої Британія "низький" ризик. Так само в США, Канаді та Австралії.

В України, Росії та Туреччини "середній" ризик. Водночас існують країни з "екстремальним" ризиком - Афганістан, Ємен, Сирія, Лівія, Малі, Сомалі, Південний Судан і Центральноафриканська Республіка. "Екстремальний" ризик також в частинах Мозамбіку, Нігерії, Демократичної Республіки Конго, України, Пакистану, Іраку та Єгипту.

На двох українських туристів на півдні Румунії 7 грудня напала ведмедиця. Люди зазнали поранень, проте живі.

Зараз ви читаєте новину «Україна потрапила до списку країн "середнього" ризику для туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути