Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 13:28

Україна покращила позицію в індексі привабливості паспортів

Україна покращила позицію в індексі привабливості паспортів
Україна піднялася у рейтингу привабливості паспортів. Фото: pixabay.com

Україна посіла 35 місце в індексі привабливості паспортів Henley Passport Index. Порівнюючи з минулим роком Україна посідала 6 позицій нижче, посідала 41-е місце.

Покращення привабливості дає можливість подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу. Про це свідчать дані Індексу паспортів на 2-й квартал від консалтингової компанії Henley&Partners.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для відвідування музеїв, кафе й перукарень. Країна ввела Covid-паспорти

Найпривабливіша п'ятірка паспортів таких країн:

- Японія;
- Сінгапур;
- Німеччина й Південна Корея;
- Фінляндія, Іспанія, Італія та Люксембург;
- Австрія й Данія.

Попри те, що після спалаху коронавірусу в Індексі було дуже мало змін, деякі з країн усе ж продемонстрували видатні результати за останнє десятиліття. Наприклад, Китай піднявся відразу на 22 позиції - з 90-го місця з можливістю подорожувати 40 країнами світу до 68-го місця й доступом до 77 країн світу.

Водночас міжнародні експерти сподіваються, що загальна вакцинація в деяких країнах дає надію на те, що переміщення громадян між країнами знову стануть звичайним явищем..

"Індекс є нагадуванням про те, що відновлення й розвиток багатьох економік залежить зокрема від свободи пересування у світі, і що силу паспорта ніколи не варто сприймати як належне", - говорить голова ради директорів Henley & Partners і автор індексу Кріс Келін.

У IV кварталі 2020 року в індексі привабливості паспортів Henley Passport Index Україна піднялася на 41-ше місце. Українці могли без віз відвідати 129 країн світу. 41-шу сходинку Україна розділила з Нікарагуа і Венесуелою. У 3-му кварталі Україна посідала 44-те місце.

Зараз ви читаєте новину «Україна покращила позицію в індексі привабливості паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути