середа, 31 січня 2024 01:26

Україна отримає від США новітні бомби GLSDB. ЗМІ назвали терміни поставки

Україна отримає від США новітні бомби GLSDB. ЗМІ назвали терміни поставки
Україна отримає від США новітні бомби GLSDB/ Фото: mil.in.ua

Українські військові отримають від США високоточні реактивні снаряди малого діаметра наземного базування GLSDB.

Нова зброя буде відправлена в Україну вже в середу, 31 січня. Про це пише Politico.

Такого озброєння ще навіть не існує в американській армії. Проте Пентагон успішно випробовував нові снаряди для України. Перша партія реактивних снарядів буде адаптована для ураження цілей на відстані близько 150 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні потрібні дрони і боєприпаси" - що Залужний написав для Заходу

"Це дає їм (Силам оборони, - Gazeta.ua.) глибший ударний потенціал, якого вони не мали, це доповнює їхній арсенал далекобійного вогню", - сказав американський чиновник, з яким спілкувалися журналісти видання.

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер підтвердив, що США нададуть українським військовим бомби GLSDB. Проте Міноборони США не розкриватиме терміни їх поставок. Право повідомляти про будь-які поставки Пентагон залишає Україні.

"Стосовно бомб малого діаметра. Як ми заявили ще минулого року, ми забезпечимо Україну GLSDB в межах наших зусиль, які фінансуються Ініціативою сприяння безпеці України. З міркувань оперативної безпеки ми не будемо підтверджувати конкретні терміни", – сказав Райдер.

GLSDB - це 130-кілограмова бомба з ракетним двигуном, призначеним для запуску з систем HIMARS або M270. Після запуску та досягнення оптимальної висоти вона розкладає крила і перетворюється на мініатюрний планер, що дозволяє їй пролетіти до 150 кілометрів.

Вперше США оголосили про надання Україні бомб GLSDB у лютому 2023 року. Одразу після цього російські окупанти здійняли істерику через те, що у глибокому тилу на відстані більше 100 км від лінії фронту спостерігалась масова "бавовна".

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає від США новітні бомби GLSDB. ЗМІ назвали терміни поставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути