середа, 11 травня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина назвала умову, за якої підтримає ембарго на російську нафту

Угорщина назвала умову, за якої підтримає ембарго на російську нафту
Угорщина потребує програми модернізації структури енергопостачання на мільярди євро. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав єдину умову, за якої Угорщина відмовиться від російської нафти.

Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго проти Росії, якщо воно стосуватиметься виключно морської нафти, повідомляє Hirado.

"Європейська комісія не має пропозицій протистояти негативним наслідкам можливого російського нафтового ембарго, тому уряд займе вихідну позицію, що трубопровідна нафта має стати винятком із цієї заборони. Ми дали зрозуміти Єврокомісії, що можемо проголосувати за цю пропозицію, лише якщо Брюссель запропонує розв'язання проблеми, створеної шостим пакетом санкцій", - заявив Сіярто.

Він попередив, що набуття чинності санкцій у нинішньому вигляді завдасть величезної шкоди Угорщині, оскільки повністю зруйнує енергетичну безпеку країни. Це призведе до подорожчання палива приблизно на 55-60%, що відобразиться на ціні всієї іншої продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС може надати Угорщині компенсацію за відмову від російської нафти – ЗМІ

Угорщина потребує програми модернізації структури енергопостачання на мільярди євро. Як зазначив Сіярто, під час переговорів стало ясно, що у Брюсселя немає прийнятних рішень у цьому відношенні.

"Таким чином, уряд повертається до вихідної позиції. Запровадження нафтового ембарго проти Росії було б реалістичним лише в тому випадку, якщо б воно стосувалося виключно морських транспортних шляхів", - підкреслив угорський міністр.

Угорщина не погодилася на ембарго та заявила, що проєкт Євросоюзу щодо повної заборони російської нафти незадовільний. Водночас Угорщині та Словаччині, які дуже залежать від російського палива, буде дано час до кінця 2023 року для виконання шостого пакету санкцій.

Євросоюз пропонує заборонити весь імпорт російської нафти у межах цього пакету санкцій, спрямованих проти агресії президента Росії Володимира Путіна в Україні.

Це буде повна заборона на імпорт усієї російської нафти: морської та трубопровідної, сирої та очищеної, анонсували у Єврокомісії 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина назвала умову, за якої підтримає ембарго на російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути