вівторок, 22 лютого 2022 18:04

Угорщина направила військових до кордону з Україною

Угорщина направила військових до кордону з Україною
Завдання Збройних сил Угорщини подвійне. Фото: pixabay.com

Найближчими днями війська угорської армії перемістяться на Схід – до кордону з Україною.

Міністр оборони Угорщини Тібор Бенко 22 лютого наказав розгорнути додаткові сили військовослужбовців, щоб реагувати на потенційні гуманітарні завдання і підсилити захист країни, пише Hirado.

"Міноборони отримало завдання від прем'єр-міністра Віктора Орбана: не допустити проникнення збройних формувань на територію Угорщини та здійснити маневри на території країни", - сказав він наголосивши, що угорцям не варто боятися, але треба бути готовими до будь-якої ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина і ще дві країни ЄС не підтримали жорсткіші санкції проти РФ

Завдання Збройних сил Угорщини подвійне: допомагати у вирішенні гуманітарних завдань, а також закривати кордон з Україною та гарантувати, що жодне збройне угруповання не може увійти в країну.

"Я наказав розгорнути достатню кількість добре оснащених військових сил у східній частині Угорщини, бо кордон потрібно посилювати. Ситуація в Україні може загостритися та вплинути на Київ і Закарпаття. Солдати мають також бути готові до прибуття біженців", - заявив Бенко.

Водночас міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що не слід полишати надії вирішити поточну напружену ситуацію дипломатичним шляхом.

Угорщина заявила, що готова прийняти десятки тисяч потенційних біженців з України у разі нового повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина направила військових до кордону з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути