вівторок, 05 травня 2020 12:37

Угода з дияволом: як італійська мафія допомагає бідним у своїх злочинних цілях

Угода з дияволом: як італійська мафія допомагає бідним у своїх злочинних цілях
Італійська мафія використовує коронакризу, щоб зміцнити власні позиції. Вони допомагають біднякам і нужденним, але за це вимагатимуть в майбутньому якусь плату. Фото: Reuters

Мафія використовує коронакризу, допомагаючи людям у біді за невизначену ціну. Вони зміцнюють свою державу всередині держави, домагаючись громадянської прихильності та підтримки, але іноді - надто великою ціною.

Мафія не розуміє, як можна робити щось "за просто так", пише ВВС, поспілкувавшись із колишніми й нинішніми мафіозі, правоохоронцями та жителями півдня Італії. Ексмафіозі Гаспаре Мутоло безліч разів свідчив проти колишніх соратників. Він розповів, що і сам колись допомагав людям, які залишилися в біді, але ніколи - безоплатно.

Наприклад, після цього він приходив до тих же людей і говорив їм: "Ciao bella, пам'ятаєш мене? Я тобі допомагав, коли тобі це було потрібно. Зараз ти потрібна мені. Все, що я хочу, це щоб ти проголосувала за такого-то кандидата ".

Те ж саме роблять і сучасні мафіозі. Брат одного з босів клану "Коза Ностра" зараз розвозить безкоштовну їжу бідними районами Сицилії. Але чим за це доведеться заплатити в майбутньому - поки невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо влада не може знайти вихід": банди Ріо-де-Жанейро запровадили комендантську годину

"Я просто чекаю, коли хто-небудь із мафії прийде і запропонує купити ресторан... Я відчуваю себе огидно. Все життя я був проти мафії, а зараз мені доведеться піти проти моїх переконань", - розповів Марчелло, власник збанкрутілого через карантин ресторану в Палермо.

Нікола Граттер, головний прокурор Катанцаро, розповів, що мета кланів - заручитися довірою людей і одночасно створити альтернативну державі структуру. Нерідко мафія дає бізнесу кредит під низькі відсотки, а потім захоплює його для відмивання грошей.

"Мафія ніколи нічого не робить із добрих намірів. Вони такого просто не розуміють. В їхньому світі є лише один підхід - я допоможу тобі, ти допоможеш мені", - пояснює Енца Рандо з організації, що займається боротьбою з мафією.

У середині квітня з'явилася інформація, що картелі в Мексиці направляють маски, миючі засоби та їжу населенню, щоб допомогти йому пережити пандемію коронавірусу та карантин.

Деякі наркокартелі брендують коробки і залишають на них назви банд. Однак президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор розкритикував їх за це.

Зараз ви читаєте новину «Угода з дияволом: як італійська мафія допомагає бідним у своїх злочинних цілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути