неділя, 07 березня 2021 21:15

Вчені розповіли про небезпеки нових штамів Covid-19

Вчені розповіли про небезпеки нових штамів Covid-19
Заговорили про три нові штами коронавірусу. Фото: Укрінформ

Американські лікарі та дослідники заговорили про три нові небезпечни штами коронавірусу. Їх виявили у Бразилії, Нью-Йорку та Каліфорнії.

Якщо вони виявляться більш заразними й стійкими до вакцин, це може відкотити назад увесь поступ у боротьбі проти пандемії, сказала директорка американського Центру з контролю та запобігання захворювань Рошель Валенськи, пише USA Today.

Мутацію вірусу, яку вперше виявили у Бразилії й назвали P.1, зафіксували у шести американських штатах та Японії. Цей штам може призводити до повторного інфікування через його стійкість до антитіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли новий штам коронавірусу, який не бачать ПЛР-тести

Інший різновид коронавірусу B.1.526 виявили спершу у Нью-Йорку та прилеглих штатах. Як і бразильська мутація, цей штам, підозрюють вчені, може виявитись більш стійким до певного курсу лікування і вакцин.

Каліфорнійський штам, що називають B.1.427 або B.1.429, за попередніми висновками, може призводити до підвищеного ризику серйозних ускладнень або смертності. Зокрема, із поширенням цього різновиду пов'язують складну ситуацію у відділеннях інтенсивної терапії штату.

Водночас дослідники кажуть, що щеплення все одно продовжують бути надзвичайно важливими, адже надають певний рівень захисту.

Виявлений у Великій Британії новий штам коронавірусу, який вирізняється особливо швидким поширенням, уперше зафіксували у Бразилії. У світі нараховують щонайменше 23 варіації SARS-CoV-2.

В Україні офіційно підтвердили 2 випадки так званого британського штаму Covid-19. Нову мутацію виявили у 2 Covid-хворих з Івано-Франківська.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про небезпеки нових штамів Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути