Щоденне вживання гарячого чаю пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку стравоходу.
Науковці провели дослідження за участю понад 50 тис. осіб віком від 40 до 75 років. Середній період спостережень становить 10 років. Протягом цього часу в добровольців виявили 317 випадків раку стравоходу. Переважно це були люди, які вживали гарячий чай, пише EurekAlert!.
Щоденне вживання 700 мл чаю, температурою понад 60°С, на 90% підвищує ризик розвитку раку стравоходу.
"Багато людей люблять пити чай, каву або інші гарячі напої. Наше дослідження показує, що подібні смакові уподобання підвищують ймовірність розвитку раку", - кажуть дослідники.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили умови, за яких звичайні чай і кава спричиняють рак
Рак стравоходу посідає 8-е місце в переліку найсмертоносніших видів онкозахворювань. Частіше вражає чоловіків, ніж жінок.
Коментарі