вівторок, 10 грудня 2019 01:59

Вбивство у Берліні: Путін перевів стрілки на "бандитське середовище"

Вбивство у Берліні: Путін перевів стрілки на "бандитське середовище"
Зелімхана Хангошвілі у Грузії боровся проти розширення російського впливу в регіоні

Російський президент Володимир Путін назвав убитого в Берліні грузина Зелімхана Хангошвілі "бойовиком" і заявив, що його вбили бандити.

Про це він сказав на прес-конференції у Парижі, де відбувся "нормандський саміт".

Канцлер Ангела Меркель повідомила, що говорила з Путіним щодо вбивства і закликала Росію співпрацювати у розслідуванні злочину.

У свою чергу Путін розповів страшилки про Хангошвілі.

"Це не просто грузин. Це людина, яка брала участь в бойових дії на боці сепаратистів на Кавказі. Він не грузин за національністю. Ця людина перебувала у нас в розшуку. Це бойовик. При чому, дуже жорстка і кривава людина. Тільки в одній з акцій, в якій він взяв участь, ним були вбиті 98 осіб... Не знаю, що з ним сталося. Це бандитське середовище, там могло статися все, що завгодно", - сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між Німеччиною і Росією назріває конфлікт – ЗМІ

Громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі застрелили в центрі Берліна 23 серпня цього року. Він був співробітником антитерористичного підрозділу грузинського МВС і допомагав боротися проти розширення російського впливу в регіоні. Ймовірного вбивцю затримали в той же день завдяки свідкам. Ним виявився чоловік з російським паспортом на ім'я Вадима Соколова.

Росія відмовляється долучатися до розслідування, хоча є достатньо доказів, які свідчать про те, що вбивство було скоєно або на замовлення державних органів, або влади Чеченської республіки як частини РФ. У зв'язку з цим з Німеччини вже вислали двох російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство у Берліні: Путін перевів стрілки на "бандитське середовище"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути