пʼятниця, 25 грудня 2020 20:20

У Вірменії проходять акції протесту проти Пашиняна

У Вірменії проходять акції протесту проти Пашиняна
Мітингувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Фото: Reuters

В Єревані проходять акції протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Люди перекривають низку вулиць столиці, зокрема, проспекти Баграмяна і Мяснікяна, сквер Абовяна, перехрестя проспекту Саят-Нови. Про це повідомляє NewsAm.

Поліцейські спробували грубою силою затримати кількох громадян, які перекрили перехрестя Саят-Нови і Абовяна в Єревані, але їм це не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан і Вірменія почали обмін військовополоненими

"Громадяни, що вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, які перекрили центр Єревану, піддані приводу. При цьому поліцейські застосували силу. Незважаючи на дії правоохоронців, учасники акції скандували "Вірменія без Нікола", - йдеться в повідомленні.

Влітку 2020 року загострився конфлікт в районі Нагірного Карабаху між Азербайджаном з одного боку, а також Вірменією і армією самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) - з іншого. В кінці вересня в регіоні почалися масштабні бойові дії. Вони тривали з 27 вересня по 9 листопада. Прем'єр Вірменії і президенти Азербайджану і Росії 9 листопада підписали договір про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі з 10 листопада.

Згідно з цим документом, війська Азербайджану і Вірменії залишаються на займаних ними позиціях. Баку отримав контроль над трьома районами в регіоні - Агдамському на сході і Кельбаджарському і Лачинському на заході. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Карабах з Вірменією, були розміщені російські миротворці. Транспортне сполучення в регіоні контролює Прикордонна служба ФСБ Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії проходять акції протесту проти Пашиняна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути