Ексклюзиви
неділя, 02 грудня 2018 18:08

У Великобританії російських журналістів запідозрили в шпигунстві

  У Великобританії російські журналісти шпигували за військовою базою. Фото: Dailymail
У Великобританії російські журналісти шпигували за військовою базою. Фото: Dailymail

У Великобританії російських журналістів запідозрили в шпигунстві після того, як вони намагалися проникнути на одну з військових баз країни.

Міністерство внутрішніх справ Великобританії розіслало попередження усім військовим об'єктам. Про це повідомляє Daily Mail.

Як зазначається, 21 листопада камери відеоспостереження військової бази в графстві Беркшир зняли журналіста "Першого каналу" Тимура Сіразієва і оператора Дмитра Волкова. Вони перебували у районі штаб-квартири 77-ї бригади збройних сил Великобританії, що займається питаннями кібербезпеки і вели зі свого автомобіля відеозйомку.

Про інцидент відразу сповістили міністра оборони Гевіна Вільямсона і розпочали розслідування. Також зазначається, що всім військовим розіслали фото російського журналіста і попередили про необхідність уникати розмов і будь-якої взаємодії з ним, а також негайно повідомляти поліції про його появу біля військових об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського шпигуна заарештували в Австріі

 

Щонайменше половина із 150 тис. російських емігрантів у британському Лондоні можуть співпрацювати на кремлівську розвідку. Про це йдеться у доповіді Спільноти Генрі Джексона - одного з підрозділів Кембриджсього університету.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії російських журналістів запідозрили в шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути