вівторок, 29 березня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У Туреччині починаються переговори Росії та України. Вже виступив Ердоган

У Туреччині починаються переговори Росії та України. Вже виступив Ердоган
Перед українською та російською делегаціями виступив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. ФОТО: твіттер Михайла Подоляка

У Туреччині з хвилини на хвилину розпочнуться переговори Росії та України. Делегації обох країн вже прибули до Стамбулу.

Переговори проходитимуть у стамбульському палаці Долмабахчі. Від України участь в переговорах братимуть міністр оборони Олексій Резніков, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Зі сторони РФ, серед інших, присутній радник російського президента Володимир Мединський.

Присутній президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Продовження війни нікому не принесе користі. Відновлення миру піде на користь вашим країнам та усім іншим. Ви, як делегації, несете історичну відповідальність за рішення прийняті сьогодні", - заявив у зверненні до обох делегацій турецький лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння переговорників із Росії: у США поділилися своїми даними

Задача мінімум на цих переговорах - домовитися про гуманітарні коридори, максимум - досягнути рішення щодо припинення вогню, розповідав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба про цілі української делегації напередодні. Однак заявив, що переговори будуть неуспішними, якщо Росія продовжуватиме протискати свої вимоги.

Зустріч делегацій у Стамбулі відкрила другий раунд переговорів між Росією та Україною щодо завершення війни. Попередні зустрічі проходили у Білорусі та в онлайн-режимі.

Кілька днів тому Реджеп Таїп Ердоган заявив про близькість досягнення компромісу у чотирьох пунктах із шести, які розглядаються делегаціями. Зокрема, президент Туреччини заявив, що лідер України Володимир Зеленський згодився на вимогу зробити російську мову другою державною. Пізніше ці слова Ердогана спростував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині починаються переговори Росії та України. Вже виступив Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути