пʼятниця, 19 лютого 2021 17:07

У світі зафіксували найнижчий рівень шуму - назвали причини

Коливання ґрунту Землі через рух транспорту та промисловість знизились у всьому світі.

Зменшення кількості автомобілів на дорогах, скорочення туризму, призупинення виробництв через карантин привели до "найтривалішого і найбільш вираженого періоду затишшя" сейсмічного шуму в історії людства, опублікували результати дослідження в журналі Science, пише Daily Mail.

Сейсмічний шум відноситься до вібрацій землі, викликаним рухом транспорту або важкої техніки, а також природними явищами, такими як землетруси і несприятлива погода.

Глобальний техногенний, антропогенний, сейсмічний шум знизився на 50% з березня, оскільки запровадили карантин для протидії поширенню Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристів відправлятимуть у космос на величезній повітряній кулі

Поки що рівень шуму нижчий, ніж у звичайне Різдво. Цей день традиційно вважають найбільш тихим за весь рік.

Найбільші падіння сейсмічного шуму були зареєстровані в густонаселених районах світу, таких як Сінгапур і Нью-Йорк. Також зниження сейсмічного шуму зареєстрували у віддалених районах, таких як Шварцвальд в Німеччині і Рунду в африканській країні Намібія.

Автор: Lecocqetal
  Найбільші падіння сейсмічного шуму були зареєстровані в густонаселених містах.
Найбільші падіння сейсмічного шуму були зареєстровані в густонаселених містах.

"Тижні карантину були найспокійнішим періодом, який ми бачили за останні 20 років", - сказав сейсмолог Джон Клінтон з Швейцарської сейсмологічної служби.

Ця відносна тиша дозволяла дослідникам чути раніше приховані сигнали землетрусів і могла допомогти розрізняти людський і природний сейсмічний шум більш чітко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас на межі екологічної катастрофи

Доктор Лекок і його колеги вивчили сейсмічні дані глобальної мережі з 268 сейсмічних станцій в 117 країнах.

На постійній сейсмічній станції на Шрі-Ланці після запровадження карантину відбулося зниження сейсмічного шуму на 50%. Це найбільше зниження рівня шуму, за даними з цієї станції, принаймні з липня 2013 року. У Центральному парку у Нью-Йорку в неділю ввечері сейсмічний шум був на 10% нижчий.

Команда також зазначила майже глобальне зниження високочастотного сейсмічного шуму навколишнього середовища, яке почалося в Китаї в кінці січня і було в Європі і решті світу з березня до квітня.

Київ опинився на 5-му місці в рейтингу міст за рівнем забруднення повітря. Стан повітря характеризується як "нездоровий для чутливих груп".

Зараз ви читаєте новину «У світі зафіксували найнижчий рівень шуму - назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути