середа, 11 листопада 2020 20:23

У Штатах холодильник переміг телевізор - український письменник

У Штатах холодильник переміг телевізор - український письменник
Ян Валетов про відношення американстких виборів до України. Фото: МИР

Прихід Байдена не стане трагедією для нас, як і перемога Трампа, вважає український письменник Ян Валетов.

"Америка виробила позицію щодо України. Конфлікт Росії й України почався ще за Обами. Крім глибокої стурбованості його адміністрація нічого на нашу адресу не продукувала. Летальну зброю і першу суттєву військову допомогу отримали за Трампа. Це було вигідно й США. Жодна країна не захищатиме нас виключно із гуманних поривань. У цій країні, як і в інших, люди хочуть жити краще. І якби санкції проти Росії погіршували їхнє життя, суспільство цього б не дозволило лідерам", - пояснює.

Холодильник завжди перемагає телевізор, каже. Це зараз відбулося в Штатах. До того ж люди не хочуть самі наповнювати свій холодильник.

"Насторожує, що за Байдена голосують люди, які звикли жити на державну допомогу. Трамп прийшов з гаслом: "Зробимо Америку знову великою". Вважає, не потрібно годувати ледарів, відправляти американські війська за кордон і витрачати мільярди доларів на чужі війни. Це подобається частині населення. Ті, хто виступає за рівний перерозподіл зароблених країною коштів, ставляться до нього негативно. І вони перемагають попри те, що політика Трампа додала робочих місць, призвела до росту економіки. Заради цього не було простих рішень. Люди, які обирають складні рішення, ризикують бути не обраними вдруге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на небажання Трампа визнавати поразку

У Штатах найвища явка за всі роки. Лівим і демократам вдалося консолідувати величезну частину населення. У нас такі події викликають Майдани. Америка має глибокі демократичні традиції. Сама система налаштована протистояти несанкціонованим чи турбулентним втручанням. В Конгресі може бути республіканська більшість і це буде великим важелем для президента демократа. Їм у будь-якому випадку вистачить механізмів регулювання".

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю з ЯНОМ ВАЛЕТОВИМ ЧИТАЙТЕ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросить новообраного президента США Джо Байдена для участі у відеоконференції.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах холодильник переміг телевізор - український письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути