середа, 11 листопада 2020 12:02

ЄС хоче зустрітися з Байденом до інавгурації

ЄС хоче зустрітися з Байденом до інавгурації
Джо Байден уже провів перші телефонні переговори з європейськими лідерами. Фото: pinterest.com

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросить новообраного президента США Джо Байдена для участі у відеоконференції.

Конференція відбудеться з главами держав і урядів ЄС. Зустріч може відбутися до його інавгурації 20 січня, повідомляє Politico.

Також зазначають, що запрошення може здатися передчасним, оскільки Дональд Трамп не визнає своєї поразки в президентських перегонах, а в ключових штатах не підтверджено остаточних результатів виборів.

Такий крок демонструє те, що в Європейському Союзі втішені перемогою Байдена. Більшість європейських лідерів вважають, що з ним вдасться поновити трансатлантичні відносини, які постраждали в роки правління Трампа, пишуть у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на небажання Трампа визнавати поразку

Зустріч відбудеться перед офіційним самітом Європейської Ради в Брюсселі в грудні. Байдена запросили, після того як він провів перші телефонні переговори з європейськими лідерами.

Джо Байден провів телефонні розмови з лідерами Франції та Німеччини. Під час перемовин він згадав про військові дії в Україні. Новообраний президент заявив про свою готовність співпрацювати у питанні щодо війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче зустрітися з Байденом до інавгурації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути