середа, 25 липня 2018 09:10

У Штатах готуються розширити санкції проти Росії

У Штатах готуються розширити санкції проти Росії
Республіканець Ліндсі Грем і демократ Боб Менендес заявили, що вони працюють над комплексним законопроектом, який посилить санкційний тиск на Росію Фото:http://qha.com.ua

Два впливових американських сенатора оголосили про намір розробити новий двопартійний законопроект, який розширить існуючі санкції проти Росії та підвищить обороноздатність США в умовах, коли президент Росії Володимир Путін має намір "кинути виклик американській могутності".

Республіканець Ліндсі Грем і демократ Боб Менендес заявили, що вони працюють над комплексним законопроектом, який посилить санкційний тиск на Росію та одночасно розширить можливості уряду США щодо реагування, повідомляє "Голос Америки".

"Ми твердо маємо намір зробити все, щоб Конгрес продовжував активно брати участь у протистоянні російській агресії, так і в забезпеченні того, щоб виконавча влада робила необхідні кроки для захисту США і наших союзників", – йдеться в спільній заяві сенаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США планують виділити гроші на оборону України

Законодавці оголосили, що найближчими днями внесуть всеосяжний законопроект, що передбачає введення обов'язкових санкцій відповідно до Закону про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій.

Цей закон був прийнятий минулоріч у відповідь на російське втручання на виборах 2016 року та інші зловмисні дії. Він передбачає цілий спектр нових хворобливих санкцій проти російських інтересів.

Згідно заяви сенаторів, новий законопроект введе додаткові санкції, "щоб забезпечити максимальний вплив на кампанію Кремля проти нашої демократії та міжнародного порядку, заснованого на правилах".

"Оскільки Володимир Путін чітко заявив про свої наміри кинути виклик американській могутності, впливу та інтересам у сфері безпеки як у самих США, так і за кордоном, Сполучені Штати повинні вичерпно ясно заявити, що ми будемо захищати нашу країну і, не вагаючись, відкидати його зусилля з підриву західної демократії, які є стратегічним імперативом для майбутнього Росії", – заявили сенатори.

У заяві наголошується, що пропонований законопроект буде включати посилення санкцій проти російського енергетичного і фінансового секторів, російських олігархів і напівдержавних суб'єктів, а також російського суверенного боргу.

Законодавці також пропонують секторальні санкції щодо суб'єктів російського кіберпростору, створення Національного центру з реагування на російські погрози, заборону на вихід США з НАТО без схвалення Сенату, а також заходи з протидії російській дезінформації та гібридним загрозам.

Україна введе санкції проти причетних до розподілу радіочастот в анексованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах готуються розширити санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути