середа, 21 вересня 2022 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У США відреагували на указ Путіна щодо мобілізації

У США відреагували на указ Путіна щодо мобілізації
Сполучені Штати Америки не визнаватимуть "референдуми" росіян в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Так звані референдуми на окупованих територіях України й часткова мобілізація у Російській Федерації є ознаками слабкості та провалу Росії.

Сполучені Штати Америки не визнаватимуть ці "референдуми" законними. Таку заяву зробила посол США в Україні Бріджит Брінк у Twitter 21 вересня.

"Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми і надалі підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно", – написала вона.

Про провал Росії раніше заявив і державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу на Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй, коментуючи намір Кремля провести "референдуми" на загарбаній росіянами частині України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир на умовах Путіна і "референдуми": Шольц на Генасамблеї ООН зробив низку заяв

"Ці дії - ознака слабкості, ознака провалу Росії", – зауважив Блінкен.

Він наголосив, що Росія наважилася на "референдуми" та мобілізацію саме зараз, коли зазнала великих втрат та зіштовхнулася з занепокоєнням усього світу через ситуацію в Україні.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію по всій Росії від сьогодні. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення "референдумів" на окупованій території України.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що оголошення Путіним у Російській Федерації часткової мобілізації і плани з незаконної анексії частини України є фактичним визнанням того, що його так звана спеціальна воєнна операція в Україні провалюється.

Зараз ви читаєте новину «У США відреагували на указ Путіна щодо мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути