середа, 21 вересня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен на Генасамблеї ООН заявив про провал Росії

Блінкен на Генасамблеї ООН заявив про провал Росії
Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив на Генасамблеї ООН, згадавши про "референдуми" в Україні. Фото: Фото: twitter.com/SecBlinken

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прокоментував плани Росії провести так звані референдуми на тимчасово окупованих територіях України.

За його словами, це свідчить про "крайні презирство та зневагу" Москви до принципів Організації Об'єднаних Націй. Про це він заявив під час виступу на Генасамблеї ООН 21 вересня, пише CNN.

Він підкреслив, що Росія наважилася на "референдуми" та мобілізацію саме зараз, коли зазнала великих втрат та зіштовхнулася з занепокоєнням усього світу через ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден хоче згуртувати весь світ навколо України – Reuters

"Ці дії - ознака слабкості, ознака провалу Росії", – зауважив Блінкен.

Він запевнив, що США ніколи не визнають результати псевдореферендумів та будь-які інші дії РФ для анексії українських територій. За його словами, важливо, аби й інші країни це роз'яснили.

20 вересня російська окупаційна "влада" на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих "референдумів" про приєднання до Росії".

На Херсонщині про "референдум" заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

Обіцяне звернення президента Росії Володимира Путіна до народу федеральні канали показали 21 вересня. Він оголосив про часткову мобілізацію та "підтримав проведення" фейкових референдумів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен на Генасамблеї ООН заявив про провал Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути