пʼятниця, 20 липня 2018 10:44

У США придумали, як боротимуться з російськими кібератаками

У США придумали, як боротимуться з російськими кібератаками
Росія щодня намагається зламати американські комп'ютери. Фото: ria.ru

Росія щодня намагається зламати американські комп'ютери. Вона і надалі втручатиметься в американські вибори шляхом кібератак.

Про це на форумі з питань безпеки в Аспені штаті Колорадо заявив перший заступник міністра юстиції США Род Розенстайн, передає DW.

Одним з прикладів ворожої діяльності РФ у кіберпросторі Розенстайн назвав втручання у вибори президента США 2016 року. На його думку, російська сторона щодня намагається зламати американські комп'ютери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутити посилюють заходи щодо кіберзахисту

Розенстайн розповів, що США уникатиме кібератаки на ранньому етапі за допомогою всіх федеральних відомств. Вони тісно співпрацюватимуть, щоб розпізнати загрозу. Так зможуть вчасно повідомити про неї політичним організаціям, держслужбовцям, кандидатам на державні посади, які були цілями кібератак.

Спецслужби США оприлюднили докази кібератак росіян на важливі установи Сполучених Штатів. Насамперед, йдеться про галузі авіації, ядерної енергетики, торгівлі та водопостачання. Така інформація міститься у звіті Федерального бюро розслідувань та Міністерства внутрішньої безпеки США. Комп'ютерні напади здійснювалися з березня 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «У США придумали, як боротимуться з російськими кібератаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути