середа, 18 липня 2018 11:56

Депутити посилюють заходи щодо кіберзахисту

Депутити посилюють заходи щодо кіберзахисту
Кабмін пропонує створити резервне сховище держінформації на випадок кібератак. Фото: Tehnot

Кабмін пропонує створити резервне сховище держінформації на випадок кібератак.

У Раді зареєстровали відповідний законопроект, передає "УНН".

"З метою виконання заходів щодо нейтралізації чинників, які можуть призвести до реалізації загроз кібербезпеці передбачено визначити Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України органом, відповідальним за збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів, а також встановлення порядку передачі, збереження і доступу до цих копій", - сказано у пояснювальній записці.

Цим законопроектом передбачатиметься покладення на Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України обов'язків щодо збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени Рада може стати імпотентною

"Одночасно, з метою усунення різночитання в термінології, що вже використовується в чинному законодавстві, в понятійний апарат законопроекту вводиться новий термін "державні електронні інформаційні ресурси", - кажуть автори документу.

Хакери використали технологію Microsoft Dynamic Data Exchange. Вона дозволяє одним додатками Office завантажувати дані з інших додатків Office. Спеціалізований структурний підрозділ Державного центру кіберзахисту і протидії кіберзагрозами CERT Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікував поради користувачам.

Зараз ви читаєте новину «Депутити посилюють заходи щодо кіберзахисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути