четвер, 25 травня 2023 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У США пояснили, чому Росія абсурдно бреше

У США пояснили, чому Росія абсурдно бреше
Росія бреше про знищення Patriot. Фото: eastnews.ua

Російська влада абсурдніше бреше своєму населенню.

Вона заявляє, що армія РФ вже знищила в Україні кілька десятків комплексів Patriot. Про це сказав постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради організації, передає "Укрінформ".

У Кремлі відчувають зміну ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ прокоментували нібито пошкодження Patriot російською ракетою

"Якщо вірити російським державним ЗМІ, то можна подумати, що російські ракети знищили кілька десятків комплексів Patriot в Україні. Але брехня не змінює реальність на місцях, навіть якщо вона заважає декому її бачити. А реальність така, що Україна стає сильнішою з кожним днем", – зазначив Карпентер.

Насправді українські сили протиповітряної оборони успішно протистоять російським ракетним атакам і атакам безпілотників.

"І ми сповнені рішучості допомогти Україні ще більше покращити якість її протиповітряної і протиракетної оборони, в тому числі працюючи з нашими союзниками і партнерами над підготовкою українських пілотів на літаках F-16", – запевнив Карпентер.

Міжнародна спільнота не збирається зменшувати допомогу Україні, попри численні російські атаки на мирні міста.

Російське міноборони 16 травня заявило, що уразило систему ППО Patriot у Києві. По комплексу нібито запустили ракетою "Кинджал".

Уночі 16 травня Росія атакувала Україну 18 ракетами, шість із яких – це Х-47 "Кинджал". Протиповітряна оборона збила всі цілі, повідомили Повітряні сили.

Російський ракетний удар міг пошкодити українську систему протиракетної оборони Patriot, повідомило CNN. Ступінь пошкодження зараз оцінюється. Водночас у Білому домі сказали, що не можуть підтвердити повідомлення про пошкодження системи Patriot.

Зараз ви читаєте новину «У США пояснили, чому Росія абсурдно бреше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути