субота, 20 листопада 2021 12:23

У Сенаті США запропонували санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну

У Сенаті США запропонували санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну
За санкції будуть голосувати після Дня подяки. Фото: Pexels

Голова комітету Сенату США з закордонних справ Боб Менендес вніс поправку про посилення санкцій проти Росії у разі вторгнення в Україну.

Санкції можуть стосуватися російських чиновників, газопроводу "Північний потік-2", великих фінансових установ та трансакцій з державним боргом, передає Axios.

Менендес виставив пропозицію ​​пізно ввечері в четвер як поправку до оборонного бюджету. Сенат голосуватиме за неї після перерви на День подяки.

Поправка вимагатиме від президента Джо Байдена ввести санкції проти вищих російських військових і розвідників, які планують вторгнення в Україну. Також дозволить додаткову військову допомогу Києву.

Санкції передбачені щодо будь-якої компанії чи корпоративного службовця, що бере участь у плануванні або експлуатації "Північного потоку-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"

Республіканці наполягають на голосуванні за власну поправку щодо санкцій щодо проєкту газопроводу. Їх можуть накласти до потенційного вторгнення.

США стежать, щоб Росія не використовувала газ як політичний інструмент в умовах енергетичної кризи в Європі. Вашингтон також стурбований повідомленнями про "незвичайну військову активність Росії" поблизу кордону з Україною. Попередив, що ескалація чи агресивні дії Москви можуть бути причиною занепокоєння у США.

Зараз ви читаєте новину «У Сенаті США запропонували санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути