Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 14:07

У селі хочуть заборонити котів

У новозеландському селі Омауі хочуть заборонити тримати вдома котів. Представники організації Environment Southland планують таким чином захистити дику природу рідного краю. На їхню думку, відповідальність за смерть млрд птахів і ссавців кожен рік несуть саме коти.

Вони знищують рідкісні види птахів. Роблять це не для того, щоб прохарчуватися, а просто для задоволення. Встановлені в селі камери спостереження показали, що бродячі кішки полюють на птахів, комах і рептилій у цьому регіоні, пише BBC.

Автор: adventism
  Коти - чудові домашні тварини. Але не слід дозволяти їм бродити без нагляду
Коти - чудові домашні тварини. Але не слід дозволяти їм бродити без нагляду

"Коти - чудові домашні тварини. Але не слід дозволяти їм бродити без нагляду. Ми боремося з бродячими собаками. Час те ж саме робити і з котами", - сказав Пітер Марра, орнітолог та автор кількох книжок із цієї теми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіт-пузань дивує людей своєю звичкою

Організація Environment Southland просить власників котів стерилізувати їх, вживити мікрочіпи та зареєструвати. Після смерті одного улюбленця іншого краще не заводити, наполягають в інституції.

"Ми не ненавидимо кішок. Ми хочемо, щоб дика природа нашого навколишнього середовища була багатою", - сказав зоозахисник Джон Коллінз із фонду Omaui Landcare Trust Newshub.
Автор: BBC
  Котів не вперше визнають проблемою в Новій Зеландії
Котів не вперше визнають проблемою в Новій Зеландії

Котів не вперше визнають проблемою в Новій Зеландії. Для них хотіли навіть запровадити національну комендантську годину. Страждають від нападів диких і бродячих кішок також тварини в Австралії.

У Верховній Раді зареєстрували проект змін до закону "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин". У документі пропонують врегулювати питання щодо ідентифікації та реєстрації в державній базі даних домашніх тварин – котів, собак і диких тварин.

Зараз ви читаєте новину «У селі хочуть заборонити котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути