понеділок, 25 березня 2024 04:37

У Ростовській області дрони атакували велику електростанцію

У Ростовській області дрони атакували велику електростанцію
У Новочеркаську Ростовської області РФ спалахнула теплова електростанція. Скріншот із відео

У ніч на 25 березня невідомі дрони атакували Новочеркаську ДРЕС у Ростовській області. Пролунали вибухи, після чого виникла пожежа.

З ладу виведено енергоблоки, повідомляє Російська службу BBC News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Самарській області РФ зупинився НПЗ після вчорашньої атаки дронів

Місцеві жителі повідомили, що над областю пролетіло приблизно два десятки безпілотників. Також повідомляється, що місцями на кілька хвилин вимикалося світло.

Водночас губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що на трансформаторній підстанції виникла пожежа, яка була "оперативно ліквідовано силами працівників станції". Причини займання встановлюються.

Також губернатор повідомив про автоматичне відключення двох високовольтних ліній та зупинення двох енергоблоків ДРЕС. На станції працює 9 енергоблоків.

"Через пожежу автоматично відключилися високовольтні лінії 330 кВ - Тихорецька та Ростовська. Наразі енергопостачання споживачів відновлено. З експлуатації тимчасово виведено два енергоблоки ДРЕС", - повідомив Голубєв.

Новочеркаська ДРЕС (державна районна електростанція) - це найбільша теплоелектростанція та друга за потужністю після Ростовської АЕС електростанція у Ростовській області.

Останнім часом почастішали атаки українських дронів на російські нафтобази.

На Куйбишевському нафтопереробному заводі у Самарській області (РФ) було зупинено роботу після атаки із застосуванням дронів у ніч проти 23 березня. Там була пошкоджена одна з установок.

Вночі 9 березня російський Таганрог (Ростовська область) зазнав масованої атаки безпілотників. Прокремлівські ЗМІ повідомили про наймасштабнішу атаку - всього було близько 20 безпілотників. Також кілька БпЛА були збиті при підльоті до Морозовська, що в Ростовській області.

Уночі 12 березня в російському місті Орел сталася пожежа на нафтобазі. Перед початком пожежі місцеві жителі чули звуки декількох вибухів. Вибухи були зафіксовані в Курську та Бєлгородській області.

Зараз ви читаєте новину «У Ростовській області дрони атакували велику електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути