Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії загубили Шойгу - ЗМІ

У Росії загубили Шойгу - ЗМІ
Сергій Шойгу не з'являється на публіці з 11 березня. Хоча до цього був досить активним - ЗМІ. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу не з'являється на публіці 12 днів із 28, поки триває війна в Україні.

Про це пишуть російські видання "Медіазона" та "Агентство".

Журналісти-розслідувачі зазначили, що Шойгу не бачили у публічному просторі з 11 березня. За даними "Агентства", до того Шойгу з'являвся в новинах майже щодня. В оточенні міністра стверджують, що він нездоровий. Має проблеми із серцем, розповів виданню знайомий Шойгу.

На підтвердження того, що востаннє глава Міноборони РФ з'являвся у новинах 11 березня є відео. На ньому Шойгу вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у так званій "спеціальній військовій операції".

18 березня Шойгу згадується у повідомленні на сайті Кремля. У ньому йдеться про те, що президент-агресор Володимир Путін обговорив з постійними членами Ради безпеки "хід спецоперації в Україні". Згідно з повідомленням, на засіданні був Шойгу. Відео та фотографій з наради не публікували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворилися на добриво: на Запоріжжі відправили в пекло 50 рашистів

За словами журналістів, того ж дня на "Першому каналі" вийшов сюжет про те, як Шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася "сьогодні", проте картинка в сюжеті збіглася з відео, опублікованим на сайті Міноборони 11 березня.

Зазначається, що зазвичай Шойгу дуже активний у ЗМІ. З його приходом до Міноборони різко збільшився штат пресслужби, і відомство почало приділяти велику увагу своєму публічному образу.

За словами розслідувачів, зник не лише Шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Росії Валерія Герасимова.

22 березня стало відомо, що Сергій Шойгу усунув від виконання обов'язків командувача 6-ї загальновійськової армії генерал-лейтенанта Єршова Владислава Миколайовича. Шойгу обвинуватив Єршова у величезних втратах особового складу. Зараз генерал Єршов перебуває під домашнім арештом, триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «У Росії загубили Шойгу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути