середа, 06 березня 2019 17:00

У Росії військовим заборонили смартфони

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який забороняє військовослужбовцям користуватися смартфонами на службі. Також заборонили повідомляти ЗМІ і розміщувати в інтернеті інформацію про себе і про співслужбовців.

Документ опублікували на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії задумалися про скасування пенсій

Відповідно до закону, військовослужбовцям і призваним на військові збори забороняється поширювати інформацію, яка дозволяє визначити приналежність до Збройних сил Росії, місцезнаходження військових або їхніх товаришів по службі.

Крім того, закон забороняє "військовослужбовцям та громадянам, призваним на збори, мати при собі електронні вироби побутового призначення, в яких можуть зберігатися або які дозволяють з використанням мережі інтернет поширювати або надавати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації".

Ця заборона не поширюється лише на випадки, коли використання телефону необхідне для виконання військовими своїх обов'язків.

 
Найманців, що воювали на Донбасі на боці бойовиків, переслідують в Росії.

Кримінальні справи порушили проти керівників та учасників російського воєнізованого націоналістичного угруповання "E.N.O.T. Corp", які, крім підтримки угруповань бойовиків ЛНР і ДНР, розгорнули цілу мережу дитячих "військово-патріотичних" таборів у Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії військовим заборонили смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути