Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 14:07

У Росії три роки працювало консульство неіснуючої країни

У Росії три роки працювало консульство неіснуючої країни
У Росії викрили консульство неіснуючої країни. Фото: bug.org.ua

У Санкт-Петербурзі ліквідували консульство неіснуючого королівства ASPI.

Затримали четверо шахраїв, які виготовляли та продавали фальшиві документи мігрантам. Серед них — 64-річний організатор злочинного угруповання, який видавав себе за консула королівства. Він поміщений під домашній арешт, повідомляє meduza.io.

Консульство неіснуючої острівної держави Карибського басейну відкрили у січні 2015-го. Від його імені видавали паспорти та водійські посвідчення з відміткою про реєстрацію в містах Білорусі". Вартість подібної послуги варіювалася від 7 до 46 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгрому російських найманців у Сирії присвятили сатиричний кліп

Фальшиві паспорти купували вихідці з Узбекистану, Таджикистану, Пакистану, Афганістану, а також трудові мігранти без документів. Під час обшуків на квартирах підозрюваних знайшли техніку для виготовлення фальшивих документів, відбитки печаток з реєстрацією в Мінську та більше сотні фотографій невідомих осіб азійської зовнішності. А також зброю і патрони.

В інтернеті можна у вільному доступі знайти "конституцію" Вільного острова королівства ASPI, нібито розташованого в нейтральних водах Тихого океану. Керівництво "консульства" неодноразово захищало в судах Петербурга інтереси своїх "громадян".

У минулому році представникам неіснуючої держави вдалося домогтися скасування штрафу на 3200 гривень для "громадянина", який їздив по місту з водійськими правами Королівства ASPI. Суд встав на сторону чоловіка, оскільки інспектори ДАІ не змогли довести, що права Королівства ASPI були підробкою.

Зараз ви читаєте новину «У Росії три роки працювало консульство неіснуючої країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути