вівторок, 16 червня 2020 10:10

У Росії почнуть випробування вакцини на добровольцях

У Росії почнуть випробування вакцини на добровольцях
Випробування вакцини на токсичність, безпеку, імуногенність та захисну ефективність на великих і дрібних тваринах провели в 48-му Центральному науково-дослідному інституті Міноборони Росії. Фото:pixabay

Підготовку до початку клінічних випробувань російської вакцини від коронавірусу завершують Міноборони Росії спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії.

Вакцину випробовують на добровольцях, повідомляє військове відомство.

"Найближчими днями після завершення двотижневої ізоляції буде проведена вакцинація першої групи добровольців, основна мета якої - перевірка безпеки і перенесення компонентів вакцини. Кількісні і якісні параметри вибірки добровольців, включно зі співвідношенням військовослужбовців та цивільних, яким введуть нову вакцину, узгоджені Міністерством охорони здоров'я Росії. За наслідками вакцинації першої групи здійснять послідовну вакцинацію компонентами вакцини решти добровольців для оцінки ефективності вакцини і дослідження процесу вироблення гуморальної імунної відповіді (антитіл)", - пишуть в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у світі: як змінилася ситуація за добу

Випробування вакцини на токсичність, безпеку, імуногенність та захисну ефективність на великих і дрібних тваринах провели в 48-му Центральному науково-дослідному інституті Міноборони Росії.

"Зараз стан здоров'я всіх прибулих для участі в експерименті військових і цивільних добровольців хороший, вони перебувають під безперервним контролем військових медичних фахівців. Щодня проводиться комплекс необхідних заходів з моніторингу основних життєвих показників добровольців і вивчення низки спеціальних параметрів. Беруться аналізи крові на антитіла IgG і IgM, мазок з ротоглотки для ПЛР-діагностики на Covid-19", - повідомили у військовому відомстві.

Всі добровольці мають високу ступінь мотивації, добре переносять карантин і підготовку до основної фази випробувань.

Відбір військовослужбовців ЗС РФ для участі у випробуваннях вакцини здійснювався виключно на добровільній основі. Всі учасники - офіцери, прапорщики і військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом у різних підрозділах військ РХБ захисту і медичних установ Міноборони Росії.

Франція, Німеччина, Італія та Нідерланди об'єдналися в альянс з метою спільного забезпечення вакциною від коронавірусу всіх країн ЄС після того, як препарат буде створено. В даний час ідуть переговори з декількома компаніями, що ведуть розробку препаратів.

Зараз ви читаєте новину «У Росії почнуть випробування вакцини на добровольцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути