неділя, 14 червня 2020 04:07

Чотири країни Європи заключили договір на купівлю вакцини від Covid-19

Чотири країни Європи заключили договір на купівлю вакцини від Covid-19
Європа купує вакцини від коронавірусу. Фото: Reuters

Франція, Німеччина, Італія та Нідерланди об'єдналися в альянс з метою спільного забезпечення вакциною від коронавірусу всіх країн ЄС після того, як препарат буде створено.

В даний час ведуться переговори з декількома компаніями, що ведуть розробку препаратів, заявило міністерство охорони здоров'я ФРН.

Ці чотири країни уклали договір про постачання вакцини від коронавірусу країнам ЄС з британсько-шведським фармацевтичним концерном AstraZeneca, який працює над створенням медикаменту спільно з Оксфордським університетом.

Після того як препарат буде готовий до застосування, концерн повинен буде поставити країнам Євросоюзу від 300 до 400 мільйонів доз.

Угоду про виробництво вакцини необхідно укласти ще до її створення

"Багато країн світу вже заручилися вакциною, Європа ще немає", - заявив глава німецького МОЗ Йенс Шпан, вказавши, що координовані дії групи європейських країн під час кризи виявляться корисними для всіх членів ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинити неможливо: Covid-19 вразить 80% населення планети

В майбутньому країни Євросоюзу і Єврокомісія мають намір ще швидше діяти в кризових ситуаціях. Щоб вакцина від коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає пневмонію, виявилася в розпорядженні країн вже через короткий час після її реєстрації, необхідно вже зараз укласти угоди про її виробництву.

Зараз ви читаєте новину «Чотири країни Європи заключили договір на купівлю вакцини від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути