вівторок, 06 липня 2021 22:29

У Росії ФСБ затримала консула Естонії

У Росії ФСБ затримала консула Естонії
У Росії затримали консула Естонії. Фото: Astv

У Санкт-Петербурзі ФСБ затримала консула Естонії Марта Лятте.

Причиною затримання стало нібито отримання закритої інформації. Про це повідомила прес-служба ФСБ.


"Федеральна служба безпеки Російської Федерації в місті Санкт-Петербурзі затримала на місці злочину під час отримання від російського громадянина матеріалів закритого характеру естонського дипломата - консула Генерального консульства Естонської Республіки в місті Санкт-Петербурзі березня Лятте", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ заявили про явно ворожий характер діяльності консула відносно РФ і пообіцяли застосувати заходи відповідно до норм міжнародного права.

У Міністерстві закордонних справ Естонії заявили, що затриманий у Санкт-Петербурзі естонський консул Март Лятте перебуває під вартою. У відомстві заявили, що справа проти Лятте є вигадкою і необгрунтованим звинуваченням.

За словами керівника відділу зі зв'язків з громадськістю Міністерства закордонних справ Естонії Аарі Леммік, консул перебував на робочій зустрічі в Санкт-Петербурзькому державному політехнічному університеті. Через півтори години після того, як він покинув зустріч, його затримали співробітники ФСБ.

За його словами, ця справа є вигадкою і необгрунтованим звинуваченням.

"Ми можемо підтвердити, що це вигадка і абсолютно необґрунтоване звинувачення. З точки зору Естонії, цей інцидент ілюструє той факт, що Росія вибрала шлях конфронтації у своїх відносинах замість того, щоб бути конструктивною і повернути назад цю негативну тенденцію у відносинах з Європейським Союзом. Для нас це ще один приклад того, що Росія не зацікавлена ​​в конструктивних відносинах зі своїми сусідами", - заявив Леммік.

Міністерство закордонних справ засуджує затримання Лятте і називає його провокаційним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зустрінеться з новим прем'єром Ізраїля

В окупованому Криму затриманому журналісту видання "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенку продовжили утримання в СІЗО на півроку.

Зараз ви читаєте новину «У Росії ФСБ затримала консула Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути