четвер, 28 липня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі знову збирають гроші для ЗСУ: на що планують витратити

У Польщі знову збирають гроші для ЗСУ: на що планують витратити
Польща збирає гроші на гелікоптери Мі-2АМ-1 для ГУР. Фото: facebook.com/kpszsu

У Польщі організували збір коштів на придбання гелікоптерів для Головного управління української розвідки.

Збір грошей відкрили на сайті zrzutka.pl. Ініціатором збору став новостворений рух "Польська громадянська крапля: Озброїмо Україну". До нього приєдналися, зокрема, колишній посол Польщі в Україні Ян Пєкло та генерал армії Польщі Роман Полько.

"Ми започаткували акцію, щоб дати вам можливість безпосередньо вплинути на долю війни. Зміцнюймо військові сили української армії разом! Ми хочемо регулярно купувати ефективну зброю, яка допоможе захищати наших сусідів і відкидати російських бандитів з території України. Допоможіть нам допомогти Україні. Зробімо це разом", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадри для українського неба: Національний авіаційний готуватиме нових фахівців

Організатори планують придбати для української армії три гелікоптери Мі-2АМ-1, які містять медичне обладнання. Це дозволить евакуацію поранених бійців із поля бою.

Вартість одного гелікоптера становить $570 тис. Загалом для закупівлі таких гелікоптерів для потреб ЗСУ потрібно зібрати 8,1 млн злотих. Перші пожертвування вже є.

"Ми хочемо безпечної України та Європи, а умова миру – зупинити російську військову машину. Це можливо лише за умови потужного озброєння українських захисників, які зараз захищають всю Європу. Ми не хочемо, щоб війна тривала роками або поширилася на решту Європи", – наголосили організатори збору.

24 липня стало відомо, що жителі Польщі зібрали 22,5 млн злотих на купівлю бойового турецького безпілотника "Байрактар" для України. Внески зробили понад 200 тис. людей, повідомив ініціатор збору Славомір Сєраковський.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі знову збирають гроші для ЗСУ: на що планують витратити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути