пʼятниця, 01 липня 2022 10:15

Кадри для українського неба: Національний авіаційний готуватиме нових фахівців

  У столиці відкрили міні-скульптуру "Привид Києва". Фото: The Village
У столиці відкрили міні-скульптуру "Привид Києва". Фото: The Village

Війна в Україні показала, наскільки важлива потужна авіація в державі. На плечі героїв-льотчиків лягла відповідальність за повітряну оборону Київщини та інших регіонів країни, саме пілоти рятували поранених військових з Азовсталі і часто ціною власних життів доставляли туди провізію та інше забезпечення. Їхні подвиги увічнили в образі "Привида Києва" і відповідній мініскульптурі, що вже встановлена в столиці в рамках культурно-просвітницького проєкту "Шукай!".

На честь саме героїв української авіації президент Володимир Зеленський також заявив, що хоче добудувати нову "Мрію".

"Побудувати "Мрію" заради пам'яті про наших героїв, я думаю, що це правильна державницька позиція і правильна мрія. Тому будемо обов'язково долучати вас до цієї справи", - наголосив президент, спілкуючись, зокрема, зі студентами-авіаторами Національного авіаційного університету.

Стати авіатором в Україні можна, вступивши до одного з трьох вищих навчальних закладів. Це, зокрема: Національний аерокосмічний університет ім. М. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", де фокус традиційно на конструкторських спеціальностях; Національний авіаційний університет, що сфокусований на фахівцях з експлуатації повітряних суден та обслуговування; Льотна академія Національного авіаційного університету в Кропивницькому.

За підсумками вступної кампанії минулого року (цьогорічних даних ще немає) Національний авіаційний університет вирвався в лідери вподобань абітурієнтів, отримавши рекордну кількість заяв на вступ саме на технічні спеціальності.

Автор: inform-ua
  Національний авіаційний університет - у лідерах вступної кампанії-2021
Національний авіаційний університет - у лідерах вступної кампанії-2021

У НАУ й зараз готуються до значної кількості охочих вивчитися авіаційній справі і, попри руйнацію своєї технічно-освітньої бази у Василькові, впевнені, що все відбудують у найкоротші терміни.

Автор: Апостроф
  Максим Луцький: «Україна диктуватиме світу тенденції та тренди у виробництві та експлуатації авіаційної техніки»
Максим Луцький: «Україна диктуватиме світу тенденції та тренди у виробництві та експлуатації авіаційної техніки»

"Наш коледж зі Слов'янська ми евакуювали (перемістився на базу Кропивницької льотної академії). Васильків розбомбили, але все ми відбудуємо", - пообіцяв ректор НАУ Максим Луцький під час онлайн спілкування з президентом Зеленським.

Окрему увагу в НАУ зараз приділяють спеціальностям із розробки та пілотування БПЛА. Саме дрони, розвідувальні літальні апарати та бойові БПЛА багато в чому змінили хід війни в Україні на нашу користь. Опановувати цю науку треба і розвивати власне виробництво БПЛА - тим паче, вважає Луцький.

"Я не можу сьогодні відкривати всіх деталей залучення наших спеціалістів державою до розвитку БПЛА-галузі в Україні, але я з упевненістю можу сказати, що не за горами той час, коли Україна диктуватиме світу тенденції та тренди у виробництві та експлуатації такої техніки. Все необхідне для цього в нас вже є", - сказав він, додавши, що талановитих студентів інженерів-розробників з кожним роком до НАУ приходить все більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта в ІТ: українці зможуть навчатися безкоштовно

"У поєднанні з розвитком ІТ-технологій, новацій програмного забезпечення, авторами якого є наші українські молоді спеціалісти, ми ще здивуємо цей світ", - переконаний Луцький.

З ініціативи НАУ торік бути внесені зміни до класифікатора авіаційних професій України, де вперше з'явилися "пілоти" та "випробувачі БПЛА".

Експерти авіаційного ринку не приховують, що українська авіаційна школа – дуже потужна і виховала не одну плеяду асів, які працювали по всьому світу.

Задля того, аби навчання нових авіаційних кадрів відбувалося в унісон із розвитком та запитами ринку, цьогоріч НАУ підписав меморандуми про наукову та практичну співпрацю з Державною авіаційною службою України.

До того ж, на базі НАУ з минулого року утворена та діє робоча група зі втілення стратегії з підготовки авіаційних кадрів країни. Таким чином, Національний авіаційний університет став основною науково-професійною базою з реалізації стратегічних кадрових планів держави за участю головних стейкхолдерів вітчизняної авіаційної галузі.

Раніше повідомлялося про наміри ректора НАУ Максима Луцького реалізувати масштабний інфраструктурний проєкт з відбудови освітніх корпусів та гуртожитків університету. Відповідний інвестиційний план на основі державно-приватного партнерства ще до початку війни заслуханий та підтриманий профільним комітетом освіти у Верховній Раді України.

Зараз ви читаєте новину «Кадри для українського неба: Національний авіаційний готуватиме нових фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути